top of page

השקעות אלטרנטיביות

המונח 'השקעה אלטרנטיבית' הפך בשנים האחרונות לפופולארי בקרב משקיעים, ומנהלי השקעות רבים סבורים כי תיק 'בריא' צריך להכיל נכסים מסוג זה. מה זה בעצם אומר?

כשמדברים על השקעות, סביר כי האסוציאציה הראשונה שתעלה בחדר תהיה קשורה לשוק ההון – מניה, אגרת חוב, מדד כזה או אחר או מוצרים סינטטיים למתקדמים. בשנים האחרונות, נוכח ירידה מאסיבית באטרקטיביות מוצרי הבנקים (בין היתר בגלל ריבית פיקדונות נמוכה או התחייבות לסגירות הכספים למשך זמן לא מבוטל), כספים רבים הופנו לשוק ההון המסורתי, והשקעות במוצריו השונים.

מתוך רצון ליצירת פיזור וגיוון בהשקעות, עלתה הפופולאריות בהשקעה אחרת, אלטרנטיבית.

הרעיון של נכס פיננסי, שאינו פועל בקורלציה ישירה לשוק ההון, קסם למשקיעים השונים וביניהם בגופים המוסדיים, אשר הגדילו את התיק הלא סחיר בשנים האחרונות במגמתיות. סיבה נוספת להשקעות במוצרים אלטרנטיביים היא התשואה הגלומה. ישנן השקעות בעלות פוטנציאל תשואה גבוה בשל אי סחירות, טווח השקעה ארוך או סיכון גבוה.


קיימים סוגים שונים של השקעות אלטרנטיביות:

השקעה ישירה בנדל"ן (לרוב בבנייני משרדים, או מתחמי Multy Family)

השקעה בחברות טרם הנפקתן (השקעות בסטארט-אפ)

פרייבט אקוויטי - Private Equity

הלוואות חברתיות

השקעות בחוב לא סחיר

ועוד..


חשוב לדעת - קרנות השקעה רבות פונות למשקיעים כשירים בלבד וסגורות בעבור רוב האוכלוסייה. בחלק מקרנות אלו יש מינימום השקעה בסך מאות אלפי ש"ח, וחלקן אף דורשות רף שמתחיל במיליון ש"ח. למרות האמור לעיל, במידה ואינכם לקוחות כשירים, הקרנות מאפשרות חשיפה והשקעה בהן כניצעים, אך בד"כ מספר המקומות מוגבל.


כאשר בוחרים בשקעה אלטרנטיבית חשוב לעשות זאת בהתאמה אישית לפרמטרים שונים, כגון נזילות, אפשרויות יציאה, רמת סיכון, תכניות גיוס ותזרימי קופונים.


בניהול פיננסי נכון, יש לבצע ניתוח מקיף של כלל תיק הנכסים, ולבחון אותו במשקפיים הוליסטיות.

חשוב למפות את האפשרויות בקרנות הרלוונטיות אליהן ניתן להצטרף על בסיס מקום פנוי , אך לא לוותר גם על האפשרות להשקיע כניצעים 'במגרש השמור לגדולים'


מעוניינים לדעת עוד על השקעות אלטרנטיביות? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.


Comments


bottom of page