top of page

שיעור התחלופה ופרישה נכונה

מה יהיה גובה השכר שלכם בהגיעכם לגיל הפרישה? האם ההכנסה אליה התרגלתם תישאר כפי שהיתה, ובמידה ולא – כיצד לגשר על הפער?



הכירו את שיעור התחלופה, מדד הבוחן את שיעור קצבת הזקנה לעומת המשכורת האחרונה לפני שפרשתם.

דוגמה – חוסך אשר בשנת עבודתו האחרונה הרוויח 10,000 ₪, ולאחר פרישתו קצבת הפנסיה שלו הינה 6,000 ₪, שיעור התחלופה שלו עומד על 60%.


על פי דו"ח ה-OECD לשנת 2018, שיעור התחלופה לגבר עומד על 57.8%, בעוד נשים 'יזכו' לקצבה הנמוכה ממחצית משכרן האחרון (49%). מדובר בנתון מדאיג, שכן המגמה בשיעור התחלופה ברורה, והיחס הולך ופוחת בעקבות מספר פרמטרים ובניהם –

  • גידול במקבלי קצבאות פנסיה צוברת (על בסיס צבירה) לעומת פנסיה תקציבית וותיקה (נגזרת של שנות עבודה ושכר).

  • הפסקות עבודה (פיטורין/התפטרות/יציאה לחופשת לידה) ותקופות ללא הפקדות.

  • משיכת כספי פיצויים במעבר בין מעסיקים.

  • שכר מבוטח ("שכר פנסיוני") נמוך מהשכר ברוטו.

ישנם פתרונות רבים לשיעור תחלופה נמוך, וכלים כיצד להעלות את יחס קצבת הזקנה לעומת השכר האחרון, גם אם מדובר בחוסכים בגיל צעיר, וגם אם בכאלו שלקראת פרישה.

לחוסכים צעירים מומלץ לנהל את כספי הפנסיה שלהם ברמת סיכון המותאם את טווח ההשקעה שלהם, להימנע ממשיכת כספי פיצויים במעבר בין עבודות, לוודא שדמי הניהול מעודכנים ונמוכים בהתאם לצבירה ולגובה השכר, להימנע מתשלום ביטוח שארים בהיעדר בני משפחה הזכאים לפיצויי ועוד. עבור החוסכים אשר קרובים לגיל הפרישה יש לבצע בדיקה כי הם מנהלים את כספי הפנסיה שלהם במוצר שמאפשר קבלת קצבה תחת מקדם המרה לקצבה מותאם, ששיעור דמי הניהול בפרישה נמוך, להגדיל ככל הניתן את מרכיב התשואה המובטחת על מהקצבה, לבחור מסלול פרישה מותאם לרמת חייהם ומצבם המשפחתי ועוד.


מעוניינים לדעת עוד על שיעור תחלופה וכיצד לפרוש נכון? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

Comments


bottom of page