top of page

תיקון 190 (קצבה מוכרת)

בשנת 2012 נכנס לתוקפו תיקון 190 לפקודת מס הכנסה. התיקון היה רחב, ועסק בין היתר בהעברת כספים בין עמית החוסך בקופות הגמל למוטב במקרה פטירה של הראשון, בהסדרת נושא כספיי הפיצויים בין מעסיק לעובד, עדכון 'המענק הפטור' ועוד.


בין כל אלו, החלה מהפכה של ממש בגזרת החיסכון במדינת ישראל – תיקון 190 (קצבה מוכרת).

נקדים לשם הפשטות – עד לשנת 2008, כספים שהופקדו לקופות גמל, בין אם במעמד שכיר (הפקדות מטעם עובד ומעביד) ובין אם עצמאי (הפקדות החוסך בלבד) הופקדו במעמד הוני, המאפשר למשוך את הכספים במשיכת חד פעמית ובפטור ממס רווח הון.

החל מה-01/01/2008, עם כניסת תיקון 3 לחוק קופות הגמל, כל הפקדה לקופות אלו (וקופות חדשות) הופקדו במעמד של כסף קצבתי, משמע – את הכסף ניתן למשוך כקצבה בלבד, החל מגיל 60.

כאמור, בשנת 2012, עם כניסת תוקפו של תיקון 190 לפקודת מס הכנסה, ניתנה הטבה משמעותית למשקיעים ישראלים לקראת הגיל השלישי, להם קצבה בפועל/חזויה מעל הקצבה המזערית – אפשרות להפקדת כספים לקופות גמל, שמירת הכספים במעמד הוני ובמעמד המשיכה – מס רווח הון מופחת. כנגד הרווחים אשר יצברו המשקיעים (ואך ורק במהלך פדיון הכספים) יגבה מס רווח הון בשיעור 15% נומינאלי בלבד, לעומת 25% באלטרנטיבות השקעה אחרות. כנגד קופת גמל בתיקון 190 ניתן ליהנות מיתרונות נוספים כגון –

  • הטבות ניכוי וזיכוי ממס בכל שנת מס.

  • דחיית מס ומנגנון ריבית ד-ריבית.

  • מימון והלוואות בתנאים אטרקטיביים.

  • כלי לניהול העברה בין דורי.

  • שקיפות מלאה ביחס לאופן ההשקעה וביצועי הקופות השונות. ועוד..


בנוסף, כאמור, במקרה פטירה של החוסך טרם הגיעו לגיל 75 – הכספים כולם (קרן ורווחים) מועברים למוטבים/יורשים בצורה הונית ופטורה ממס רווח הון בצורה מלאה. למוטבים ניתנת האפשרות להמשיך ולנהל את הכספים בקופות גמל על שמם, עם מגוון הטבות.


מעוניינים לדעת עוד על תיקון 190(קצבה מוכרת)? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

Comments


bottom of page